Beyin Fırtınası Tekniği

Beyin Fırtınası Tekniği

53883

Beyin fırtınası tekniği aşağıda düz yazı olarak açıklanmış ve yukarıda slayt şeklinde örnek sorular verilmiştir. Dilerseniz slaytta ki resimlerin üzerine tıklayarak büyük hallerini görebilirsiniz..

Beyin fırtınası, çocukların dikkatini geliştirmek, bir probleme çözüm getirmek, çeşitli konularda fikir ve düşünce üretmek için kullanılır. Başka bir deyişle bir çocuğun veya grubun, açık fikirli olarak, bir konu, sorun veya olayın hakkında düşünmelerini ve mantıklı olup olmadığı endişesine kapılmadan olabildiğince çok sayıda fikir üretmeleri içinde kullanılabilir.

Beyin fırtınası tekniğinde üretilen düşüncelerin niteliğinden çok niceliği önemlidir. Bunun için önemli olan iyi-kötü ya da doğru-yanlış diye değerlendirmeden olduğunca çok fikir üretebilmektir.

2739273-hayalBu teknikte amaç çocukların hayal güçlerini kullanarak bir sorunu çözmek için birden çok çözüm önerileri geliştirmeleri gerektiğini göstermektir.

Serbest ve neşeli bir ortamın oluşturulması, olabildiğince çok miktarda fikir üretilmesinin sağlanması, önerilen fikirlerin gruplanarak düzenlenmesi ve değerlendirmelerin sonraya bırakılması önemlidir.

Sonuçta her şey hayal etmekle başlar.

Hayal etmek bilgiden daha önemlidir.  Albert Einstein

 

Örnek sorular:

  • Nehirler neden sürekli akar?
  • Güneş neden doğudan doğar, batıdan batar?
  • Ağaçlar sonbaharda neden yapraklarını döker?
  • Bilim adamı olsan ne icat ederdin?

 

Tersine Beyin Fırtınası Tekniği de uygulanabilir. Bu yolla sorunlar tersinden ele alınarak incelenir. Olayların yanlış ya da olumsuz yönleri vurgulanarak, çözüm önerileri geliştirmek amaçlanır.

Örnek sorular:

  • Okuldaki devamsızlığı nasıl arttırabiliriz?
  • Çocuklar nasıl daha sorumsuz olur?
  • Denizleri daha fazla nasıl kirletebiliriz?

Facebook Comments

You may also like